Wat is de betekenis van catastrofaal?

Wat is de betekenis van catastrofaal? catastrofaal – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: ca-ta-stro-faal 1. als van een ramp ♢ die vergissing had catastrofale gevolgen Bijvoeglijk naamwoord: ca-ta-stro-faal is catastrofaler dan … Wat is een ander woord

Wat is de betekenis van catastrofaal?

catastrofaal – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: ca-ta-stro-faal 1. als van een ramp ♢ die vergissing had catastrofale gevolgen Bijvoeglijk naamwoord: ca-ta-stro-faal is catastrofaler dan …

Wat is een ander woord voor catastrofaal?

Fataal = 1) catastrofaal 2) Desastreus 3) Dodelijk 4) Fnuikend 5) Funest 6) Heilloos 7) Katastrofaal 8) Letaal 9) Noodlotig 10) Noodlottig 11) Onzalig 12) Rampspoedig 13) Rampzalig 14) Ruïneus 15) Tragisch 16) Verderfelijk 17) Zeer e…

Wat is een ander woord voor lol?

aardigheid, amusement, behagen, blijdschap, divertissement, gein, genoegen, genot, jeu, jolijt, jool, leut, leute, lol, lust, pret, schik, sjeu, vermaak, verpozing, verstrooiing, vertier, vreugde, vrolijkheid, welbehagen, welgevallen.

Wat is het synoniem van desastreus?

catastrofaal, desastreus, ellendig, funest, godverlaten, heilloos, malheureus, noodlottig, ongelukkig, onzalig, rampspoedig, verderfelijk. heilloos (bn) : desastreus, fataal, funest, noodlottig, rampspoedig, rampzalig, snood, verderfelijk.

Wat zijn catastrofale gevolgen?

rampzalig. Voorbeeld: `Die actie heeft catastrofale gevolgen!` rampzalig.

Wat is een minuscuul?

Het bijvoeglijk naamwoord minuscuul (‘zeer klein’) gaat terug op de Franse vorm minuscule, die zelf weer gevormd is naar het Latijnse bijvoeglijk naamwoord minusculus. (1) Zelfs een minuscuul wondje moet goed ontsmet worden, anders kan het ontstoken raken.

Wat is rampzalig?

bn. en bw. (-er, -st), hoogst ongelukkig, erbarmelijk, noodlottig: een — slachtoffer; een huwelijk.

Wat betekent lol trappen?

als synoniem van een ander trefwoord: keten (ww) : donderjagen, feesten, lol trappen, rotzooien.

Wat is een balt?

balt Nederlands woordenboek – Woorden.org. 1) 1) Bewoner van een van de baltische staten 2) Europeaan 3) Inwoner van de oostzeelanden 4) Inwoner van een baltisch land 5) Inwoner van een baltische staat 6) Let 7) Letl…

Welk woord in de zin betekent ongeveer hetzelfde als rampzalig?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: rampzalig (bn): catastrofaal, desastreus, ellendig, funest, godverlaten, heilloos, malheureus, noodlottig, ongelukkig, onzalig, rampspoedig, verderfelijk.

Wat is de betekenis van rivaal?

rivaal – zelfstandig naamwoord uitspraak: ri-vaal 1. iemand die hetzelfde wil als jij en die een bedreiging voor je vormt ♢ we willen allebei Sanne als vriendin, dus we zijn rivalen Zelfstandig naamwoord: ri-vaal de…

Wat betekent toeschietelijker?

bn., (-er, -st), tegemoetkomend, welwillend, bereidwillig.